Desert paine dulce cu scortisoara (Pull-apart bread)

de ReteteAlina in Dulciuri, 26 Mai 2020 | 3092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 360 gr faina+faina cat cuprinde dupa ce aluatul creste
  • 50 gr de zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 grame de drojdie proaspata sau 10 gr de drojdie uscata
  • 60 ml de apa calduta
  • 80 ml lapte la temperatura camerei
  • 40 gr de unt
  • 2 oua medii la temperatura camerei
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 100 gr. de zahar
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 30 gr de unt topit si racit
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert paine dulce cu scortisoara (Pull-apart bread):

Aluatul :
In bolul in care vom face aluatul se amesteca 260 gr de faina, zaharul si sarea.
Intr-un bol mic se dizolva drojdia in 60 ml de apa calduta si se lasa timp de 10 minute.
Intre timp, untul se topeste pe baie de aburi. Cand s-a topit, se ia de pe foc si se adauga laptele si esenta de vanilie.
In bolul cu faina se face o gaura in mijloc si se adauga laptele cu untul topit si drojdia, se amesteca totul timp de 2 minute. Apoi se adauga ouale batute, se amesteca si se adauga inca 100 grame de faina. Omogenizam totul foarte bine.
Vom obtine un aluat lipicios. Aluatul se pune intr-un bol uns cu unt, se acopera cu folie de plastic si cu un prosop de bucatarie curat si se lasa la crescut pana cand isi dubleaza volumul(aprox. 1 ora).

Intre timp pregatim umplutura, se amesteca zaharul cu scortisoara.
Pregatim si tava pe care o tapetam cu hartie de copt. Eu am folosit o tava mai mica de cozonac.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il punem pe masa de lucru cu faina si se framanta, adaugand faina pana cand acesta nu mai e lipicios.Aluatul se lasa la odihnit acoperit cu un prosop timp de 5 minute.
Din aluatul obtinut se intinde un dreptunghi de 30x50cm,se unge cu untul topit si racit, se presara peste tot zaharul amestecat cu scortisoara, apoi aluatul se taie pe vertical in 6 fasii cat se poate de egale, apoi pe orizontala alte 6 fasii, vom obtine patratele.Patratelele obtinute se pun unul peste altul de pe fiecare linie si se pun in tava, continuam pana cand terminam de pus tot aluatul in tava. (sau cele 6 fasii se pot pune una peste alta si taiem 6 patratele egale).
Painea se lasa in tava, la crescut timp de 30-45 minute, acoperita cu un prosop, pana cand isi dubleaza volumul.
Painea se pune la copt in cuptorul preincalzit la 175C,timp de 30-35 de minute. Daca incepe sa se rumeneasca prea repede si la mijloc nu e facuta, se pune deasupra o folie de aluminiu pentru ca painea sa nu se arda deasupra.
Cand este gata, se lasa sa se odihneasca 10-20 de minute in tava, apoi se poate scoate si servii.
Daca serviti a doua zi se incalzeste putin in cuptorul cu microunde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert paine dulce cu scortisoara (Pull-apart bread)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mascarpone si caramel